Պարենամթերքի Տեխնոլոգիա

–– Կատարել գիտական հետազոտություններ պարենամթերքի արտադրության և կենսասինթեզի բնագավառում արդյունաբերության տարբեր ճյուղերի համար, լուծել բարդ գիտատեխնիկական խնդիրներ, որոնք իրենց ուսումնասիրման համար պահանջում են  մաթեմատիկական և համակաչգչային մոդելների մշակում և կիրառում, վերլուծության ծրագրային համակարգերի կիրառում ,

–– Մշակել և օպտիմիզացնել ժամանակակից գիտական տեխնոլոգիաները, ադապտացնել և ներդնել պարենամթերքի արտադրության ոլորտի ժամանակակից գիտական համակարգչային  տեխնոլոգիաները գիտատեխնիկական բարդ խնդիրների լուծման համար,

– Կիրառել իննովացիոն մոտեցումներ նոր տեխնոլոգիաների զարգացման, ներմուծման և առևտրայնացման նպատակով, մշակել գիտաարտադրական կոլեկտիվի իննովացիոն գործունեության կազմակերպման պլաններ և ծրագրեր:

Առարկայացանկ կրեդիտներ
Պարենամթերքի մակրո- և միկրոբաղադրիչների քիմիա 5
Հետազոտման ֆիզիկական եղանակներ 5
Պարենամթերքի արտադրության վերլուծություն և հսկողություն 5
Հացահատիկի վերամշակման և համակցված կերերի արտադրության տեխնոլոգիաներ 5
Պարենամթերքի պահածոյացման տեխնոլոգիաներ 5
Ալկոհոլահին և ոչալկոհոլային ըմպելիքների արտադրության հիմունքներ 4
Կրթական ծրագրի Կենսատեխնոլոգիա
Նանոկոմպոզիտներ, սինթեզ և հատկություններ 5
Հետազոտման ֆիզիկական եղանակներ 5
Ֆերմենտային ռեակցիաների կինետիկա 5
Կիրառական մոլեկուլային կենսաբանություն 5
Իմոբիլացման գործընթացների տեխնոլոգիաներ 5
Կենսապոլիմերների քիմիա և տեխնոլոգիա 4
Ընտրովի դասընթաց 1                                                                                                     4
Սննդային զանգվածների հոսքաբանություն  
Պարենամթերքի անվտանգություն և փորձաքննություն  
Կենսամոլեկուլների անջատման և մաքրման տեխնոլոգիաներ  
Կարգավորման մեխանիզմները կենդանի օրգանիզմներում  
Եթերայուղերի քիմիա և տեխնոլոգիա  
Ընտրովի դասընթաց 2                                                                                                     4
Սպիտակուցային պատրաստուկների տեխնոլոգիաներ  
Պարենամթերքի սառնարանային համակարգեր  
Զանգվածափոխանակման և ջերմափոխանակման գործընթացների հատւկ բաժիններ  
Մոլեկուլային կենսաբանություն  
Ընտրովի դասընթաց 3                                                                                                    4
Բուժական, մանկական և հատուկ սննդամթերքի արտադրության հիմունքներ  
Սննդային հավելանյութեր  
Գենային ճարտարագիտության հիմունքներ  
Հասարակական սննդի ձեռնարկությունների կազմակերպում և սպասարկում