–– Կատարել գիտական հետազոտություններ պարենամթերքի արտադրության և կենսասինթեզի բնագավառում արդյունաբերության տարբեր ճյուղերի համար, լուծել բարդ գիտատեխնիկական խնդիրներ, որոնք իրենց ուսումնասիրման համար պահանջում են մաթեմատիկական և համակաչգչային մոդելների մշակում և կիրառում, վերլուծության ծրագրային համակարգերի կիրառում ,
–– Մշակել և օպտիմիզացնել ժամանակակից գիտական տեխնոլոգիաները, ադապտացնել և ներդնել պարենամթերքի արտադրության ոլորտի ժամանակակից գիտական համակարգչային տեխնոլոգիաները գիտատեխնիկական բարդ խնդիրների լուծման համար,
– Կիրառել իննովացիոն մոտեցումներ նոր տեխնոլոգիաների զարգացման, ներմուծման և առևտրայնացման նպատակով, մշակել գիտաարտադրական կոլեկտիվի իննովացիոն գործունեության կազմակերպման պլաններ և ծրագրեր:
Առարկայացանկ | կրեդիտներ |
Պարենամթերքի մակրո- և միկրոբաղադրիչների քիմիա | 5 |
Հետազոտման ֆիզիկական եղանակներ | 5 |
Պարենամթերքի արտադրության վերլուծություն և հսկողություն | 5 |
Հացահատիկի վերամշակման և համակցված կերերի արտադրության տեխնոլոգիաներ | 5 |
Պարենամթերքի պահածոյացման տեխնոլոգիաներ | 5 |
Ալկոհոլահին և ոչալկոհոլային ըմպելիքների արտադրության հիմունքներ | 4 |
Կրթական ծրագրի Կենսատեխնոլոգիա | |
Նանոկոմպոզիտներ, սինթեզ և հատկություններ | 5 |
Հետազոտման ֆիզիկական եղանակներ | 5 |
Ֆերմենտային ռեակցիաների կինետիկա | 5 |
Կիրառական մոլեկուլային կենսաբանություն | 5 |
Իմոբիլացման գործընթացների տեխնոլոգիաներ | 5 |
Կենսապոլիմերների քիմիա և տեխնոլոգիա | 4 |
Ընտրովի դասընթաց 1 4 | |
Սննդային զանգվածների հոսքաբանություն | |
Պարենամթերքի անվտանգություն և փորձաքննություն | |
Կենսամոլեկուլների անջատման և մաքրման տեխնոլոգիաներ | |
Կարգավորման մեխանիզմները կենդանի օրգանիզմներում | |
Եթերայուղերի քիմիա և տեխնոլոգիա | |
Ընտրովի դասընթաց 2 4 | |
Սպիտակուցային պատրաստուկների տեխնոլոգիաներ | |
Պարենամթերքի սառնարանային համակարգեր | |
Զանգվածափոխանակման և ջերմափոխանակման գործընթացների հատւկ բաժիններ | |
Մոլեկուլային կենսաբանություն | |
Ընտրովի դասընթաց 3 4 | |
Բուժական, մանկական և հատուկ սննդամթերքի արտադրության հիմունքներ | |
Սննդային հավելանյութեր | |
Գենային ճարտարագիտության հիմունքներ | |
Հասարակական սննդի ձեռնարկությունների կազմակերպում և սպասարկում |